אין דבר כזה תלמיד חכם או תלמיד טיפש. "אני כל הזמן חוזרת ואומרת לתלמידים שלי: 'אין דבר כזה תלמיד חכם או תלמיד טיפש, זוהי גישה מוטעית שיוצרת סטיגמה. תתחילו לעבוד ולהזיע, תיראו איפה קשה לכם, תדברו על הקשיים עם המורים, תרשו לעצמכם לטעות ואז תנסו שוב… אם לא תוותרו, אם תאמינו בעצמכם ואם תעבדו קשה בסופו של דבר תראו תוצאות. "האמונה ביכולות של התלמידים והחזון לחולל שינוי משמעותי בבית הספר, עוזרים לי לשמור על מוטיבציה גבוהה לאורך כל הדרך. אני אוהבת מאוד לקרוא ספרי אימון וספרי חינוך שנותנים לי דלק רוחני… אני גם מקריאה לתלמידים קטעים מהספרים, כולל קטעים על מחקרים שעוסקים בהתפתחות המוח כשריר ומנפצים את התפיסות המושרשות לגבי חכמה." קרקע פורייה ליזמות "כמנהלי בית ספר, מצד אחד, חשוב להסתכל על כל הצוות כעל מכלול הוליסטי וליצור שיח משותף, אבל מהצד האחר חשוב להסתכל על כל אחד מאנשי הצוות כעל אישיות נפרדת ובעיקר לאתר את החלומות המקצועיים של כל מורה. "בית הספר שלנו הפך לקרקע פורייה ליוזמות, אנשי הצוות מעלים כל הזמן רעיונות חדשים, ואת מה שאפשר אנחנו מיישמים בכל העוצמה. במקביל אנחנו עובדים על פיתוח מקצועי של הצוות שמטרתו לחבר בין החזון האישי של המורה לבין הצרכים של בית הספר." המנהל הוא שווה בין שווים "בעיני, מורה הוא איש אשכולות וברגע שהוא מקבל את הכבוד ואת האפשרות להתפתח הוא פורח בבית הספר. ההדגשים בניהול ההדרכה והפיתוח המקצועי באים לידי ביטוי במסר: 'אתם לא משפך שקולט את החומר המקצועי, התפקיד שלכם הוא גם לנהל את הלמידה. כלומר, להגיע מוכנים למפגשי ההדרכה, לשאול שאלות, להיות מדויקים בסוגיות עקרוניות וכדומה'. המטרה שלי היא להצית את האש אצל המורים באמצעות הפיתוח המקצועי. המורים אצלנו יודעים שרואים ומבינים אותם וגם – שמומחים מהשורה הראשונה מגויסים כדי לתת להם מענה מקצועי." "המנהל הוא שווה בין שווים מבחינת עבודת הצוות. התפקיד שלו הוא לתווך, לחבר, לפתור בעיות שעולות ולהזכיר לצוות שאנחנו כולנו יחד ברצון לעזור לתלמידים. אני לא רוצה שהצוות שלי ירגיש שהוא חייב להישמע למה שאומרים לו, אלא שהמורים יבינו שמדובר בדיאלוג שתפקידו להביא למיקוד צרכים ולהתפתחות מקצועית." לצאת מגבולות הכיתה "כשהגעתי לבית הספר היה לנו משבר אקלימי לא פשוט. לאחר חשיבה מאומצת הגענו למסקנה שהאומנויות הן התשובה. האומנות שטומנת בחובה את היצירה, הדמיון, המקום הבטוח להביע רגשות – היא המפתח לשינוי האקלימי שנוצר בבית הספר.
הלמידה החווייתית שמחברת את התלמידים לנושא הנלמד, הגבירה אצל התלמידים את תחושות המסוגלות והשייכות. כשילד יוצא מגבולות הכיתה והוא שר, מנגן, רוקד או משחק בהצגה… קורה לו משהו טוב." מותר גם לטעות "בנינו תכנית פדגוגית של למידה רב תחומית משולבת אומנויות שמזינה את הרוח ומאפשרת לכל תלמיד או תלמידה למצוא את כלי הביטוי שלהם. לכל שיעור אומנות יש עומק שמחובר לתוכנית הלימודים והאפקט שלו מהדהד גם להישגים האקדמיים של התלמידים. האומנויות שטומנות בחובן ניסוי וטעיה מעניקות לילדים את ההרגשה שהם לא חייבים לדעת הכול ומותר להם לטעות וגם אם למשל הם לא יודעים את ההגדרה המילונית הפורמלית של נושא מסוים, יש הגדרה אינטואיטיבית שהם יכולים להגיע אליה בכוחות עצמם. "שיעורי האומנויות מכניסים התרגשות ושמחה לילדים, הדיאלוג בין הילדים ובין עצמם השתנה לחלוטין וגם הדיאלוג עם המורים. השיפור באקלים הוביל לשיפור בהישגים… "מבחינתי הציונים הם האפשרות שלנו כאנשי חינוך לבדוק האם הצלחנו לחולל שינוי אצל התלמידים והיכן עדיין צריך להשתפר. המסע הארוך שעברנו כולל גם פיתוח של אסטרטגיות למידה שונות שמאפשרות לילדים ללמוד בהתאם לסגנון הטבעי ולמסוגלות שלהם. מדובר במסע ארוך מאוד שדורש בדיקה ושיפור לאורך כל הדרך." דיאלוג כחלק מהתרבות הארגונית "כמנהלת אני צריכה להסתכל על בית הספר בכול המישורים. אחד מהם הוא יצירת אמון בין ההורים לבין הצוות החינוכי. בימי החשיפה, ההורים רואים את כל פעילויות האומנות שנעשות בבית הספר וגם משתתפים בחלקן. כמו כן כתבנו עם ההורים אמנה משותפת… השיתוף יצר שיח חדש שהוא חלק מתרבות ארגונית בעלת נורמות וסטנדרטים ברורים מאוד שתפקידם, בראש ובראשונה, לתת תחושה של מוגנות לאנשי הצוות וגם לתלמידים." כל כך הרבה דברים לעשות "אי-אפשר לעצור לרגע, וזה מתחיל מהדברים הקטנים ביותר אשר מתבטאים בסביבה הפיזית ובסביבות הלמידה. כדי להיות מצוינים ולשמש מודל עבור הילדים אנחנו נדרשים לרדת לפרטי פרטים – דרך תיקון מרצפה רעועה, החלפת פוסטר שנקרע ועד ליצירת סביבות חדשניות ומרחבי למידה מגוונים. הסביבה הפיזית צריכה להיות מכבדת ובכול כיתה צריך להיות מילון וספר תנ"ך ושלילדים יהיה נעים לשבת בכיתה. כאשר רק הגעתי לכאן, לא נרדמתי במשך כל הלילה מהמחשבות איך אני משפרת את הנראות של בית הספר. האומנות והתרבות צריכות לבוא לידי ביטוי גם בחזית וגם בקירות של בית הספר. יש עוד כל כך הרבה דברים שאני רוצה לעשות… "בשנה שעברה נוצר החיבור שלנו לתובנות בחינוך ודרכם לערד נבט, יו"ר ועד פעולה של בית הספר ולחברת אפלייד. החיבורים האלו הרחיבו את יריעת החלומות והאפשרויות עבור הילדים, המורים והקהילה הרחבה. עשרות המתנדבים הפועלים בביה"ס מסייעים רבות בבניית תמונת העתיד של הילדים אשר מבקרים בחברת אפלייד, משתתפים במגוון תוכניות, כגון: חונכות אישית, רובוטיקה, מצוינות במדעים ועוד."
היכל תרבות בבית הספר "אני חולמת שבתוך בית הספר יפעל 'היכל תרבות' שיאפשר לילדים להעלות הצגות ומופעים ושגם הקהילה תוכל להשתמש בו. הייתי רוצה גם שבבית הספר תהייה שלוחה קטנה להכשרת מורים עם מרכז פדגוגי ואני חולמת גם על מעבדה חדשנית לפיזיקה ולמדעים… על הפרויקט הזה אנחנו כבר עובדים עם חברת אפלייד היקרה." "להניב הכי הרבה ערך לבית הספר" ערד נבט יו"ר ועד פעולה. "כשאני מצטרף לעשייה הבית ספרית, המשוואה שאני מנסה לפתור היא: 'איפה השקעת שעת עבודה שלי תניב הכי הרבה ערך לבית הספר'. בבית ספר "סיני" ברחובות, העבודה עם עמנואל צברי התמקדה בשילוב המתנדבים של אפלייד ורתימת צוות המורים לעשייה. בבית הספר "בן צבי" אני מתרכז ב"פעילות תשתיתית" שכוללת דחיפת פרויקטים של בינוי, 'תיאום והנעה' עם הרשות המקומית והגדרת מתווה ארוך טווח בין הרשות המקומית, תובנות בחינוך ואפלייד. את העשייה היום יומית, בהכוונת עשרות המתנדבים וניהול מגוון פעילויות בתוך ומחוץ לבית הספר, מנהלת אנטיאה מול הנהלת בית הספר, והיא עושה זאת מצוין."