לשבור את הצום בחברת בני משפחה וחברים

תלמידים לצד מורים, מתנדבים לצד הורים, בני משפחה לצד שכנים – התיישבו יחד לארוחת אפטר בבית ספר ערבי למדעים ולהנדסה אורט לוד. האווירה הייתה חגיגית ונרגשת כמו בחתונה שבה האורחים מעריצים גם את החתן וגם את הכלה.
"בדרך כלל אנחנו המוסלמים נוהגים לשבור את הצום בחברת בני המשפחה, וזה בדיוק מה שקורה כאן בבית ספר, כולנו משפחה אחת ולכן אנחנו שוברים את הצום יחד", אמרה שירין נטור חאפי מנהלת בית ספר אורט ערבי לוד, בפתיחת ארוחת האפטר שנערכה ברחבת בית הספר, תחת כיפת השמיים.




שירין נטור חאפי, מנהלת בית ספר אורט ערבי לוד



"בחודש הרמדאן המוסלמים מתקרבים לדת ומקדישים מזמנם לתפילה ולעשיית חסד עם האחרים. באותו חודש אנחנו מחפשים אחר הדרך להיות אנשים ערכיים יותר. זהו חודש של התעלות, חודש של קודשה, חודש שבו המוסלמי מתחבר לערכים של משפחה ושל ערבות הדדית, לערך הנתינה לזולת. משום שאנחנו מוקירים ואוהבים מאוד את הסיוע שאנחנו מקבלים, רצינו שגם המתנדבים שבאים להתנדב מדי שבוע, וגם השותפים שלנו שתורמים מזמנם וממיטב כספם יישבו כאן איתנו".

"השנה זכינו להיות חלק ממיזם מדהים בשם שאג"י – שבט אחים גם יחד. חברי המיזם מגיעים אלינו לבית הספר ללמד עברית והתלמידים שלנו מלמדים אותם ערבים. גם העירייה תומכת בפרויקט הזה ובפרויקטים נוספים ואני רוצה להודות לה על כך. ויש גם את שיתוף הפעולה עם מכון ויצמן, שקיים מעל תשע שנים. השנה בזכות הפרויקט הזה אנחנו שולחים תשעה תלמידים מבית הספר שלנו ללמוד פיזיקה, זהו בית הספר הערבי הראשון שתלמידיו ילמדו עם תיכון דה-שליט ותלמידי הטכניון.





"נמצאים כאן איתנו אנשי תובנות בחינוך ששותפים לעשייה שלנו ולמהפך הבית ספרי מזה שנים ארוכות. ותודה ליו"ר ועד פעולה ישראל ברמן, יואל אדמי ולכל המתנדבים שבזכותם קם מרכז למידה שנותן הרבה מעבר ללימודי אנגלית. אני רוצה להודות גם להנהגת ההורים של בית הספר ולהורים עצמם. בזכות הדברים שאתם עושים למען בית הספר צמחנו מ-100 תלמידים ל- 1,300."


לאחר שהצום נשבר, התפילות נאמרו והמוסיקה התחילה, הגיעו לביקור תלמידי התיכון התורני ע"ש הימלפרב בירושלים.
"לפני שנתיים הייתי אורחת בבית ספר מיוחד מאוד, בית ספר הימלפרב בירושלים. חשבתי שאני מגיעה לבקר בבית הספר ולא הבנתי שאני באה לדבר בפני 300 בנים בבית המדרש של הימלפרב. אישה ערבייה מוסלמית מרצה בבית המדרש – זכיתי לכבוד רב. אני חושבת שזה קרה בזכות האישיות המיוחדת של הרב ירמי שנמצא פה עם התלמידים שלו, ומכבד אותנו בשבירת הצום. אני מתרגשת מאוד מהביקור של הרב ותלמידיו, ואני רוצה לומר שהרב ירמי הוא איש יקר מאוד. יש שלושה דברים משותפים בנינו: אנחנו אוהבים מאוד את אלוהים, אנחנו אוהבים את הארץ הזו ואנחנו אוהבים להיות מנהלי בית ספר." שירין נטור חאפי.





הרב ירמי: "כששאלתי את התלמידים שלי מי רוצה לבוא לארוחת סיום צום בבית ספר ערבי בלוד, כמעט כולם רצו לבוא. אם היינו פותחים את ההרשמה, אז היו פה כנראה יותר משני אוטובוסים של ילדים דתיים ירושלמיים. אני רק רוצה להסביר את הפרדוקס – כל כך קל לבנות עולמות רחוקים. בתוך הראש שלנו אנחנו אומרים שההוא כזה וההוא אחר ולכן אנחנו לא יכולים להסתדר בארץ הזו, אבל כשאני נכנס פה לבית הספר ואני רואה את הכבוד העמוק שהתלמידים נותנים לאנשי הצוות ואת האהבה של אנשי הצוות, אני אומר שהכול יכול להיות אחרת. כשאתה מסתכל למישהו אחר בעיניים אתה מבין שכולנו יכולים להסתדר יחד בארץ הזו ושלהגיע למצב הזה זה כל כך פשוט. רציתי לברך אתכם שיהיה לכם רמאדן כרים ותודה רבה על האירוח."







התלמידה איה נטור חאפי ברכה את האורחים בשם כל התלמידים: "אורחים יקרים, תלמידים נפלאים והצוות המדהים שלנו. קודם כול אנחנו גאים לארח אתכם ביום שהוא לא רגיל ואפילו מיוחד. הערב הוא ה-9 בחודש הרמדאן. כולם יודעים שברמדאן אנחנו צמים מזריחת השמש ועד השקיעה, מכינים אוכל טעים יושבים יחד המשפחה והחברים. אבל החלק החשוב ביותר הוא לא הצום אלא מה שעושים במהלך הצום. באמצעות התבוננות עצמית אנחנו מתקרבים אל האלוהים ונזכרים בתכונות שאנחנו לפעמים שוכחים: צניעות איפוק הקרבה, נתינה – תכונות שבקלות אפשר למצוא מתחת למילה התנדבות ואפשר להוסיף להגדרה גם את המילה "טוב". אתם המתנדבים והשותפים שלנו לדרך מראים לנו שעדיין יש הרבה טוב בעולם הזה ועל כך אני רוצה להגיד לכם תודה".

בסיום הארוחה החגיגית, תלמידי כיתה י"ב וחלק מהמתנדבים נשארו בבית ספר למרתון הכנה לבגרות במתמטיקה.

שתפו את הפוסט

פוסטים נוספים

דילוג לתוכן