מוליכים להצלחה!

מתרגשים יחד עם דדי פרלמוטר, חבר הוועד המנהל, על יציאתו לאור של 'מוליכים להצלחה' – ספר הביכורים פרטי עטו. דדי פרלומטר, נחשב לאחד מפורצי הדרך החשובים ביותר בעולם המחשבים של ישראל, כמי שהוביל בשנות ה-90 בחברת אינטל את מהפכת מעבדי הפנטיום, אשר שינתה את עולם המחשבים, כמי שהוביל את קבוצת הפלטפורמות הניידות בחברה והגיע עד לתפקיד סגן נשיא בכיר של אינטל העולמית. הוא גם יזם חברתי מוביל בנושאי חינוך אשר משקיע רבות בצמצום פערים באוכלוסייה. לאור ניסיונו העשיר ותרומתו העצומה לענף ההיי-טק הישראלי, הוא גם זכה לאחרונה למינוי כיו"ר צוות בין משרדי אשר הוקם ע"י ממשלת ישראל במטרה להגדיל את ההון האנושי בתחום ההייטק. בספרו המרתק משלב דדי פרלומטר אירועים מעברו, כדוגמת מפגשים עם דמויות מפתח מתחומי הטכנולוגיה, לצד הצגת אתגרים שונים והדרכים השונות לפתרונן – הן ברמת העולם העסקי והן ברמה האישית. בפאנל מיוחד שנערך לרגל השקת הספר, אשר בו השתתפו בין היתר ד"ר יוסי ורדי, יזם טכנולוגיות עילית, הגב' דיתה ברוניצקי, מייסדת חברת אורמת ופרופסור דוד הרמן, יועץ בנושאי חינוך בעל שם עולמי ונשיא חברת  TEACHLINK וקארן טל, מנכ"לית תובנות בחינוך.

כאשר העלתה קארן טל תיאור מן הספר על כישלון והביא להפסד של מיליונים רבים ושאלה את חברי הפנאל כיצד מתמודדים עם כישלון, היא זכתה לתשובות מרתקות במיוחד. הגב' דיתה ברוניצקי, כלת פרס ישראל, הביאה את סיפורה של חברת אורמת, וציינה כי הדרך בא צמחה החברה הוא מכישלון שלאחריו יציאה מכישלון ועלייה וחוזר חלילה והביאה את פיתוח בריכות השמש, אשר בעקבות צניחת מחירי הדלק בעולם הפך לפתרון לא כלכלי וגרם לחברה לעבור ליחידות אנרגיה גיאותרמית. ד"ר יוסי ורדי סיפר על נאום 'האדם בזירה' של הנשיא רוזוולט באוניברסיטת הסורבון, אשר אמר כי ההערכה מגיעה לאלו שקופצים לזירה גם אם הם נכשלים כי לפחות הם מנסים לעשות דברים גדולים, בניגוד לאלו שצופים מהצד… פרופ' דוד הרמן דיבר על מערכת החינוך והדגיש כי כאשר ילדים אינם מצליחים ללמוד הבעיה היא לא אצלם אלא אצל המלמדים. פאתינה חאגלה דיברה בפתיחות רבה על חוסר הכנת תלמידים במיומנויות תקשוב ולמידה מרחוק – מה שהביא למשבר של ממש בתקופת הקורונה. דדי פרלמוטר בתשובה מלאת התובנות: " רק המעז מצליח, אבל למה רק מעטים מעזים? כי אנשים חוששים מכשלון. אבי אמר – מי שלא מנסה  נכשל את הכשלון הכי גדול כי לא עשה דבר. כשלון שבא מתוך תעוזה, הוא שיעור הרבה יותר טוב. לחשיבה – איך אנחנו לומדים מכישלונות?". קארן טל הקשתה בשאלה החשובה – האם מערכת החינוך יודעת לעבוד עם כישלון? לכך התייחס פרו' דוד הרמן וענה "הילד מתחנך מסביבתו. בית הספר מוסיף נופך. בית הספר מדרבן ללמידה אצל הילד. אם הילד לא לומד, הבעיה היא של המלמד.' אין דבר שאי אפשר ללמד, צריך רק למצוא את הדרך הנכונה' (ברונר). אם ישנם  ילדים שאינם מתקדמים הבעיה היא אצלנו- צריכים לשאול את עצמנו למה".
ספרו של דדי פרלומטר הוא בגדר חובה של ממש למנהלים בכל תחום, הספר מעניק שפע של תובנות נפלאות אשר בכוחן להעניק לקוראים כיוונים חדשים בהתמודדויות עם אתגרים שונים בכל תחומי החיים.

פוסטים נוספים