לתת במה ליכולות אישיות ולעודד שיתופי פעולה "המורים הם שותפים מלאים בכול התהליכים שקורים בבית הספר, בקבלת ההחלטות וכמובן שגם בהצלחות של בית הספר. יש הרבה פירגון, תמיכה ועידוד בתוך הצוות. אני משתדל לתת במה ליכולות האישיות של כל מורה ובמקביל לעודד שיתופי פעולה ועבודת צוות. מבחינתי, ההצלחה של הצוות נובעת מההצלחה האישית של המורה. היום כל המורים מאמינים שהם יכולים להשפיע לטובה על התלמידים – אנחנו קבוצה הוליסטית שבה לכול איש צוות בנפרד יש מה לתרום – וכולנו יחד משיטים את אוניית בית ספר אל חוף המבטחים." תחושה של שליחות גדולה "כשאני רואה את הילדים מגיעים לבית הספר עם חיוך, זאת בעיניי ההצלחה הכי גדולה. צוות המורים ואני מגיעים לבית הספר עם תחושה גדולה של שליחות. אנחנו יודעים שהילדים זקוקים לנו כנקודת פתיחה לעתיד טוב יותר, אנחנו כל הזמן חושבים מה עוד אפשר לעשות כדי לעזור להם להצליח – לא רק בבית הספר אלא גם כשיהיו אזרחים עצמאיים. "ההצלחה בלימודים היא לא המטרה אלא עוד נדבך בתהליך החינוכי. אנחנו כל הזמן מסתכלים קדימה אל העתיד וחושבים כיצד נוכל לתת לילדים שלנו את הכלים הטובים ביותר כדי שהם יצליחו לשבור את תקרת הזכוכית ובשביל להצליח עשות את זה הם צריכים גם לחלום וגם לקבוע לעצמם מטרות. ההישגים הם בעיניי תוצאה של הרגשת הילדים שהם מוגנים ובטוחים." שיתופי פעולה שפותחים אופקים חדשים "לבית הספר מגיעים מתנדבים שמסייעים לתלמידים בלימודים.
יש שיתוף פעולה מעולה בין המתנדבים לבין צוות ההוראה כך שהמתנדבים מדויקים מאוד בעזרה שהם נותנים לתלמידים. במסגרת תוכנית "ילדות חושבות מדע" תלמידות כיתה ג' מבקרות במעבדות של אוניברסיטת תל אביב, מקשיבות להרצאות ומשתתפות בניסויים… אני מאמין שהביקורים האלו והאווירה המיוחדת של האוניברסיטה יחרטו בזיכרונן של התלמידות ויגרמו להן לרצות ללמוד שם בעתיד. "במסגרת שיתוף הפעולה עם אורי נבו מהפקולטה להנדסה ביו רפואית, הוא והסטודנטים שלו מגיעים כבר שנתיים לבית הספר שלנו ומעבירים שיעורים על חקר המוח לתלמידי כיתות ו'. במקביל לשיעורים התלמידים שלנו מבקרים בפקולטה. הביקורים בפקולטה, וגם בחברות היי-טק שונות, פותחים אופקים וגורמים לתלמידים לחשוב אחרת בנוגע לבחירות העתידיות שלהם."
להביע רגשות בביטחון "מלבד ההשתדלות לתת מענים אינדיבידואליים לילדים, הצלחנו לגרום לכך שבית הספר יהיה מקום בטוח שבו הילד יכול להביע את הרגשות שלו. יש לנו "מרכז רגשות", בבוקר כל ילד מצייר ציור שמביע את ההרגשה שלו באותו רגע. 'מרכז הרגשות' מלמד את הילדים להכיר את הרגשות השונים שהם מרגישים, כולל הרגשות השליליים וגם להביע את הרגשות האלו בדרך חיובית. המסר לילדים הוא שאם הם מרגישים מצוקה מסוימת הם יכולים להביע אותה בדיבור או בציור. התחלנו את ציור הרגשות בכיתות א' וראינו שינוי חיובי אצל הילדים, לכן הרחבנו את הפרויקט לכיתות נוספות." מעטפת שמאפשרת להגיע לכול ילד "תובנות בחינוך מספקת לנו מעטפת מקצועית תומכת, שיתופי פעולה עם הקהילה והרשויות ומשאבים כספיים שמאפשרים לנו להגיע ולעזור לכול ילד וילד. הגישה החדשנית של תובנות בחינוך והראייה ההוליסטית קידמו הרבה תהליכים בתוך בית הספר – המודל של תובנות בחינוך הוא מודל שמוכיח את עצמו ואני שמח לומר שהוא הפך למודל עירוני שמיושם בכול בתי הספר בכפר קאסם. יובל מור, יו"ר ועד הפעולה בבית הספר, יוזם ותומך בפעילויות השונות. תפיסת העולם שלו מרחיבה את האופקים שלי, של הצוות ושל התלמידים. אנחנו נפגשים ומשוחחים על הצרכים של בית הספר ומתכננים תוכניות כיצד להמשיך ולשפר." השראה לבתי ספר אחרים "החלום שלי הוא שבית הספר שלנו יהיה מודל של השראה לבתי ספר אחרים. פרס החינוך מעולם לא היה מטרה, אלא חלק מהתהליך. הפרס הוא בעצם אמירת תודה לצוות ההוראה, להורים וגם לתלמידים עצמם. הפרס הוא גם תוצאה של התמיכה שקיבלנו ממשרד החינוך, ממועצת כפר קאסם, מעמותת תובנות בחינוך ומתוכניות כמו תוכנית "אתגרים".
כולם הם חלק מהפאזל שמטרתו להעניק עתיד טוב לילדים." "העוזר לסיעור מוחות." יובל מור יו"ר ועד פעולה. "מוחמד משלב בצורה נהדרת בין חזון ויכולות ביצוע, לבין העצמת הצוות שלו. אני נהנה מאוד מהשיחות ומהעבודה המשותפת, בעיקר משום שמוחמד פתוח לרעיונות וליוזמות חדשות. כיושב ראש ועד פעולה אני רואה עצמי כעוזר של מנהל בית ספר לסיעור מוחות בנוגע לתוכניות שהן קצת מחוץ לקופסה… רעיונות שונים ממה שבית ספר רגיל אליו. אני נהנה מאוד מהעבודה עם מוחמד משום שמצד אחד אני לומד ממנו הרבה דברים חדשים ומהצד האחר מוחמד מחבק את הרעיונות החדשים."