פעילות קיץ 2019

גם השנה עמותת תובנות בחינוך הייתה שותפה לתכנונן וליישומן של פעילויות קיץ בבתי הספר השותפים במיזם. גישתה ההוליסטית של עמותת תובנות בחינוך המתבטאת במודל העבודה שמיושם לאורך כל שנת הלימודים, אינה נקטעת עם סיום הלימודים אלא ממשיכה גם בחופשת הקיץ השנתית. הגישה של תובנות בחינוך מבוססת על מחקרים המראים כי חופשות קיץ ארוכות מעכבות את הלמידה של ילדים, וכי ילדים שמגיעים ממשפחות המתמודדות עם קשיים כלכליים נפגעים מכך בצורה קשה יותר. המומחים מדברים על תופעה של אובדן לימודים בקיץ, שבה התלמידים חוזרים לבית הספר לאחר חופשת הקיץ לאחר ששכחו חלק ממה שלמדו בשנה הקודמת. מחקר* שהתבסס על ציוני מבחנים של ילדים בגילאים 7-15 באחת ממדינות ארה"ב בין השנים 2008 ל- 2012 מצא כי התלמיד הממוצע איבד יותר מרבע מהלמידה שלו בשנה הקודמת במהלך הקיץ. הוכח גם שההשפעה של חופשת הקיץ משתנה בהתאם למעמד הסוציואקונומי. הקיץ הוא בעצם התקופה הכי פחות שוויונית בשנה.

הורים שמצבם הכלכלי איתן יכולים למלא את הפער של חופשת הקיץ במחנות קיץ, טיולים או חופשות בחו"ל. סדנת נגרות חופשת הקיץ גם מכבידה את העול הכלכלי. במדינות שבהן הילדים מקבלים הזנה במסגרת בית הספר, חופשת הקיץ מגדילה את הוצאות של משפחות קשות יום על מצרכי מזון. משקי בית בהם ההורים עובדים צריכים גם לשלם למישהו שיטפל בילדיהם במהלך היום. בפעילויות הקיץ בבתי הספר שבמיזם תובנות בחינוך השתתפו השנה 5691 תלמידים. פעילויות אילו כללו שפע פעילויות ואטרקציות – להעשרה, הנאה וגם חיזוק לימודי. בנוסף לתוכנית "בית הספר של החופש הגדול" של משרד החינוך לכיתות א'-ב', פעל המיזם לספק מענים גם לתלמידים הבוגרים יותר, כך שהחופש הגדול יהפוך לחוויה אחרת. בהתאם לאמור לעיל כללו פעילויות הקיץ תגבור לימודי בשילוב פעילויות העשרה חווייתיות ומהנות. יצוין כי פעילויות העשרה ופעילויות לימודיות הותאמו לאופי ולצרכים של כל בית הספר באופן מיוחד. פעילות עם בעלי חיים תכניות הקיץ פעלו בשיתוף פעולה עם: משרד החינוך, רשויות מקומיות, עיריית בת-ים, עיריית מגדל העמק, עיריית כפר קאסם, רשת המתנ"סים, קליקה האב כפר קאסם. תכנית ניצנים, תכנית רווחה חינוכית, תכנית סיסמה לכל תלמיד, תכנית תלמא, חברת נבון, החברה העירונית רחובות. חברת וישיי, קרן טראמפ ועוד. קצרה היריעה מלפרט את מגוון והיקף הפעילויות בהן תובנות בחינוך הייתה שותפה בקיץ האחרון. עם זאת, בפעילות הקיץ השנה בלטה "תכניות מעברים" מגן חובה לכיתה א', מהיסודי לחטיבת הביניים ומחטיבת הביניים לתיכון. תכנית המסייעת גם לתלמידים וגם לצוות ההוראה בייעול תהליך הכניסה למסגרת חדשה ובמיצוי יכולות הילד והזמן הנתון במהלך שנת הלימודים. להלן מספר דוגמאות להדגמת המגוון אשר הוענק לתלמידים במסגרת הגישה ההוליסטית של המיזם העוטפת את הילד ככל האפשר הן במגוון התחומים והן בהיקף השעות ביממה ולאורך השנה במלואה.

פעילויות בישול ויצירה בתי ספר יסודיים: בבית ספר אלמוסתקבל, ג'לג'וליה התקיימה קייטנה בשילוב תלמידים כבדי שמיעה. תלמידי בית ספר אלעומריה, כפר קאסם ביקרו ב"קליקה קאסם האב". בבית חינוך גורדון בת ים התקיימו פעילויות לקידום השפה העברית לתלמידים עולים. בבית ספר בן צבי בקריית עקרון התקיים חוג נגרות שעסק בן השאר בשדרוג רהיטים בבית הספר. בבית ספר טבנקין בבת ים התלמידים השתתפו בקורס מתמטיקה במכון יפעת. תלמידי בית ספר גאטמלה השתתפו בפעילות נוער שוחר מדע בשיתוף האוניברסיטה העברית. משלבים לימודים עם חוויה בתי ספר על יסודי: בית ספר גימנסיה הרצוג, חולון התלמידים קיבלו שיעורי תגבור במתימטיקה ותגבור לקראת המיצ"ב. בבית ספר מקיף שז"ר, בת ים התלמידים השתתפו במכינה לקראת 4 עד 5 יחידות לימוד במתימטיקה. העולים לכיתה י"ב השתתפו בקורס שיפור ציון במתמטיקה. בבית ספר ראשית בת"א מלבד שיעורי תגבור במתמטיקה.

שתפו את הפוסט

פוסטים נוספים

דילוג לתוכן